לאחר איקקלומין כוריגון והזרעה...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/10/2001 | 09:15 | מאת: ליאת

ד"ר זיידמן שלום רב וחג שמח לפני כשבועיים (ליתר דיוק- ביום ראשון שעבר) 'טופלתי' בהזרעה בפעם הראשונה, לאחר השבחת זרעשל בעלי ונטילת איקקלומין וכוריגון. יש לי כמה שאלות קצרות שמטרידות אותי ומאוד אשמח אם תוכל להשיב עליהן: 1. מאחר ואני כל כך סקרנית ביצעתי כבר אמש בדיקה ביתית שהראתה תוצאה שלילית - האם סביר להניח שזו התוצאה או שיש סיכוי כלשהו שבדקתי מוקדם מידי והיא עוד עשויה להשתנות?? (הבנתי שבדר"כ התוצאה בשלב מוקדם כל כך נוט להראות דווקא תשובה חובית מוטעית בשל הכוריגון/איקקלומן) 2. מאחר ועד היום המחזור החודשי שלי הגיע כל 43 ימים בערך, האם כיום בעקבות הכדורים והכוריגון הוא אמור להגיע מוקדם יותר/לאחר? במילים אחרות אני לא יודעת מתי לצפות למחזור החודש... 3. אמנם הרופאים המטפלים בנו מאוד אופטימיים אך בכל זאת מאוד מעניין אותנו לדעת מהם הסיכויים להריון בהזרעות? (כל מי ששוחחתי עימה סיפרה שכך התחילה אבל 'סיימה' עם הפריות חוץ-גופניות) ותוך כמה טיפוליםזה קורה בדר"כ? (מבחינה סטטיסטית כמובן...כי ברור לנו שזה אינדיבידואלי). המון המון תודה מראש על הסבלנות ובכלל, ממתינה לתשובותיך, ליאת

1. נכון, סביר להניח שתשובה שלילית שבועיים אחר הזרעה, היא באמת שלילית. 2. את צריכה לצפות שבמידה ואכן בייצת, אך לא הרית, הוסת תופיע כעבור כשבועיים. 3. סיכויי ההצלחה תלויים בגורמים רבים ולכן קשה לתת לך הערכה מדויקת, אבל מדובר בסיכוי של כ- 20% בכל מחזור. רבים מהזוגות שעוברים טיפול עם הזרעות משיגים הריון תוך 3-4 מחזורים ולא נזקקים לטיפולי הפריה.

04/10/2001 | 00:02 | מאת: ליאת

בראש ובראשונה תודות רבות על ההתייחסות המהירה והמקיפה- מאוד מאוד מחמם את הלב... שאלת הבהרה נוספת לתשובתך - כאשר כתבת שאני אמורה לצפות למחזור כעבור שבועיים התכוונת לשבועיים מיום קבלת הכוריגון? ודרך אגב- כתבת לי "במידה ואכן בייצת" - האם יש סיכוי שעם האיקקלומין והכוריגון לא בייצתי? שוב המון המון תודה!! ליאת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית