לאחר החזרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/10/2001 | 23:38 | מאת: אריאל ואביבית

אישתי מתלוננת על כאבי בטן מיום השאיבה אנו 7 ימים לאחר ההחזרה . הכאב בא בגלים במקומות שונים באיזור האגן והבטן התחתונה. לעיתים הכאבים דומים לכאב של היום הראשון של המחזור. האם הכאב מבשר "רעות"? האם הטיפול נכשל? האם עלולה להיות בעייה פנימית? חוץ מהכאבים אין יותר סימנים של הפרשות או כל דבר שמזכיר מחזור. אגב אין לאישתי תאבון. והיא כמה פעמים קמה מהמיטה מסוחררת.

החמרה בתלונות לאחר החזרה יכול דווקא להעיד על הריון (למרות שלא בהכרח), מאחר והורמון ההריון, זהה לזריקת כוריגון, ועלול להחמיר את גירוי היתר של השחלות. בכל מקרה חיוני שאישתך תשתה הרבה, ובמידה והתלונות נמשכות או מחמירות, או במידה והיא אינה מצליחה לשתות היטב, יש לפנות לרופא המטפל או לחדר מיון נשים ללא היסוס.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית