טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/10/2001 | 21:16 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן דלום וחג שמח !! הצלחת לעודד אותי רבות בתשובותיך הקודמות ועל כך אני מודה לך מאוד. ברצוני להציג בפנייך את מצבי: אני נשואה 7 שנים, יש לי ילדה בת 6 מהריון ספונטני ובערך 3.5 שנים אני מנסה להכנס להריון נוסף ללא הצלחה. לפני כשנה וחצי התחלתי טיפולי IVF ( לאחר 3 טיפולי הזרעה שכשלו - הסיבה לחוזר הפריון לא נמצאה) ובטיפול הרביעי נכנסתי להריון, רק שלצערי הרב לאחר 15 שבועות העובר נפל. לאחר ההפלה חזרתי לטיפולי IVF ומאז עברתי עוד 2 טיפולים שנכשלו. האמת שמצבי מייאש אותי ושאלתי היא איך אתה רואה את מצבי ? כמה טיפולים יהיה עליי לעבור עוד על מנת להצליח וללדת תינוק בריא ? כואב לי שהבת שלי גדלה ללא אחים. לתשובתך בהקדם אודה מראש, טלי

רוב הזוגות משיגים הריון תוך כ- 4 טיפולי הפריה וניסיון העבר מוכיח שכלל זה תקף גם אצלך. מאחר והאובדן המצער של ההריון האחרון אינו קשור קרוב לודאי לבעיית הפריון, הרי שסביר שבמהלך הטיפולים הבאים תהרי שוב. במצבך בהחלט כדאי לא להתיאש ואני משוכנע שאם תתמידי בטיפולים, עם כל הקושי הגופני והנפשי הכרוך בכך, תהרי בהצלחה.

02/10/2001 | 21:44 | מאת: טלי

לפרופ' זיידמן, תודה רבה !!! כנראה שהייתי צריכה לשמוע את זה ! טלי

02/10/2001 | 22:24 | מאת: גילי

האם כשאתה אומר "ארבעה טיפולי הפריה" הכוונה לארבע החזרות באופן כללי (כולל עוברים קפואים) או לארבע שאיבות והחזרת עוברים "טריים " בלבד? מתנצלת מראש הדרישה לדיוק ועל הדקדקנות, בדומה לשואלת גם אני חייבת קצת עידוד ורוצה לדעת בדיוק למה התכוונת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית