כמות הזקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/02/2002 | 08:51 | מאת: דנה

לפרופ' זיידמן ו/או ד"ר באום, יש לי שאלה קטנה: האם מס' הזקיקים בכל שחלה מרמזים על כמות העוברים? (2 זקיקים בשחלה מרמזים על תאומים?) מדוע הרופא המטפל לא אמר לי דבר על עובי רירית הרחם? אני מבינה שיש לזה חשיבות לא פחותה מגודל הזקיקים. אנא התיחסותכם. תודה

מספר הזקיקים מרמז על מספר הביציות שיגיעו לבשלות באותו חודש, וכמובן שמספר הביציות משפיע על האפשרות של הריון מרובי עוברים. חשוב אם זאת ליזכור שהריונות מרובי עוברים לא תמיד מתרחשים גם בנוכחות מספר ביציות בשלות. מאחר ואני לא ממש יודע מי הרופא המטפל שלך, קשה לי לענות לך לגבי כמות המידע שהוא מעביר אליך. אולי הוא מעדיף לא להציף אותך בנתונים?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית