הריון ועודף משקל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/02/2002 | 23:31 | מאת: שמנמנה

שלום, אני מנסה להרות כבר 9 חודשים ולא מצליחה. הוסת שלי אינו סדיר ולרוב לא מגיע כלל (יש לי שחלות PCO). אני בת 31. הרופא אמר שזה בגלל עודף המשקל (כ - 20 ק"ג יותר). הוא אמר שלהיכנס להיריון במצב של עודף משקל זה מסוכן כי אפשר לקבל סכרת הריונית ולהפיל או ללדת לידה מוקדמת. שאלתי- עד כמה סיכוי זה הוא גדול? ולנוכח המשקל שלי ? תודה.

יש קשר בין עודף משקל וסוכרת הריונית, אם כי הקשר עם לידות מוקדמות פחות מוכר. בכל מקרה, תמיד מומלץ לרדת במשקל ואני מניח שלמרות שלא צריך להיבהל ממשקל עודף, הרי שכך תהרי מהר יותר ויהיה לך הריון בריא יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית