בעיות בזרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/10/2001 | 00:28 | מאת: נעמה

בעלי עבר מספר בדיקות זרע כשבאחת נתגלו זרעונים בודדים פתולוגיים ובבדיקה שניה נמצא זרעון ללא תנועה. קראתי מאמר שבו נרשם כי פותחה שיטה בבי"ח בחיפה שע"י תמיסת אלבונין (חלבון) ניתן לאושש תאי זרע חסרי תנועתיות. הרופא שמטפל בנו היפנה אותנו להפרייה שאמורה להתבצע רק עוד חודש באסותא. ביום שבו ישאבו הביציות בעלי ינותח כדי לנסות ולמצוא זרע. האם מנסים היום שיטה זו באסותא או בבתי חולים אחרים במידה ונמצאים זרעונים ללא תנועה , כי המליצו לנו לבוא מגובים בתרומת זרע ביום שאיבת הביציות אבל היינו רוצים למצות כל אפשרות אחרת לפני הפיתרון הזה. האם תהליך אישוש הזרעונים הוא מיידי ונעשה במקביל לשאיבת הביציות או שזה לוקח זמן? בעלי בן 29 ואני 25 ואצלי כל הבדיקות נמצאו תקינות. מהן האפשרויות העומדות בפנינו? תודה מראש על התשובה.

אני לא מכיר מספיק טוב את השיטה בחיפה ולא ראיתי עדין פרסומים בהם דווחו על הצלחות במקרים כמו שלכם. אני ממליץ שתפני ישירות אליהם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית