בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/10/2001 | 01:39 | מאת: ל.י.

שלום פרופ' זיידמן, מאחר ואני ממתינה לתשובות בפורום פיריון הגבר למעלה משבוע אך לצערי אין מענה, אבקש לשאול מס' שאלות בפורום זה: 1. האם בדיקת זרע חייבת להתבצע ע"י אוננות בלבד? ואם כן מדוע? 2. האם התשובה תהיה זהה אם הדגימה תנתן ע"י משגל נסוג ושפיכה בקופסת הבדיקה (בערבון לכך שכל הזרע ינתן במלואו בקופסא). מקווה שתענה לי למרות שזה לא בדיוק שייך לפורום הזה. תודה מראש.

מתן הזרע באוננות מבטיח שהזרמה נאספת בשלמותה ובאופן הנקי ביותר. כמו שציינת בעצמך, קשה במשגל נסוג להבטיח שכל הזרע באמת ייאסף. זאת מאחר ולעתים קרובות הגבר אפילו לא מודע לכך שפלט כבר את הטיפה הראשונה, אותה טיפה שמכילה דווקא את הריכוז הגבוה ביותר של זרע (לאחריה רוב הנוזל בזרמה מקורו בבלוטות הנלוות כמו הפרוסטטה ובלוטת יתרת האשך). מאחר ובכל זאת ישנם גברים שלא מסוגלים להגיעה לפליטה מלאה באוננות או שמעדיפים מסיבות הלכתיות להימנע מאוננות, ניתן לאסוף את הזרמה על ידי קיום יחסים עם קונדום מיוחד הניתן לרכישה במספר בתי מרקחת (בעיקר באזור בני ברק). היתרון של הקונדום המיוחד הוא שאינו מכיל קוטל זרע ויש בו חור זעיר, שלכאורה מבטל את איסור "החציצה". הבעיה בצורת איסוף זו, כמו גם במשגל נסוג, הוא שלעתים מאבדים חלק מהזרע בשלב ההעברה לצנצנת האיסוף. בנוסף, לעתים קרובות נוגעים במהלך איסוף הזרע בחלק הפנימי של צנצנת האיסוף. דבר זה עלול לזהם (עם חיידקים) את הזרמה וכך תפגע תוצאת בדיקת הזרע.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית