דמם קדם ויסתי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/09/2001 | 21:31 | מאת: mama

כבר כמה חודשים שאני מבייצת בעזרת איקאקלומין ובכל זאת לא נקלטת להריון. מה שמטרידה אותי היא תופעת הדימום (כתמים חומים לעתים עם גושים) כשבוע לפני קבלת המחזור, לערך מן היום ה-22.... בבדיקת פרוגססטרון ביום ה-21 למחזור נמצא כי הכל תקין... התופעה נורמלית? ממה היא בעצם נגרמת ועוד כה מוקדם (ביום ה-22 למחזור)? יתכן כי היא זו המפריעה לי להקלט? לתגובתך אודה...

יתכן והתופעה של הכתמה מצדיקה תוספת של תמיכה עם פרוגסטרון לאחר הביוץ. אחרי כ- 4 טיפולים עם איקקלומין שלא הצליחו יש לשקול לעבור לטיפול אחר, מאחר ויתכן כי תופעות הלוואי של האיקקלומין (על ריר צוואר הרחם ועל רירית הרחם) מונעות ממך הצלחה בטיפול למרות ביוץ תקין לכאורה.

01/10/2001 | 15:51 | מאת: mama

אם כך האיקאקלומין פוגע בריר צואר הרחם וברירית הרחם? איזה השפעות לואי?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית