פרו'פ זיידמן שלום,

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/09/2001 | 17:43 | מאת: aliana

אני בת 31, ברור הורמונלי תקין, בעבר הריון ספונטני שהסתיים בהפלה נדחית. מטופלת זה החודש השני באיקקלומין עקב בעית זרע אצל בעלי. בחודש הראשון קיבלתי 50 מ"ג איקקלומין והתוצאה ביום ה 14 היתה: שחלה ימנית שני זקיקים בגודל 19,20 שחלה שמאלית שני זקיקים בגודל 11,8 . עובי רירית 6. ביום 15 קיבלתי זריקת כוריגון ובימים17,16 בוצעה הזרעה -AID החודש מינון האיקקלומין הועלה ל100 מ"ג ליום. ביום 13 התוצאה היא: שחלה ימנית זקיקים קטנים מ- 6 מ"מ, שחלה שמאלית מספר זקיקים- 17*21 ,14, 7, 6, 6 .עובי רירית 5 . קיבלתי היום זריקת כוריגון וכן בוצעה הזרעה והזרעה נוספת מתוכננת למחר. שאלותי הן: 1. מדוע בכל חודש הגיבה שחלה אחרת לטיפול באיקקלומין והאם זוהי תופעה מוכרת? 2.האם זוהי נחשבת תוצאה טובה עם איקקלומין או שהיינו מצפים למצוא יותר זקיקים "בשלים"? 3.האם יש סיכוי בכלל להריון כאשר הרירית לא מספיק עבה? 4.האם יהיה צורך בשינוי הטיפול במחזור הבא( במידה ולא יושג הריון) ולאיזה טיפול? 5.כמה זמן לאחר מתן כוריגון מתרחש הביוץ? אודה מאוד על התיחסותך.

1. ידוע שנשים מגיבות באופן שונה מעט לתרופות פריון מחודש לחודש. 2. כאשר רק זקיק אחד בקוטר מעל 16 מ"מ התגובה נחשבת חלשה. 3. אפשר בהחלט להרות עם רירית דקה, למרות שמקובל שתנאי ההשרשה טובים יותר כאשר העובי של הרירית הוא 7 מ"מ ויותר. 4. כדאי שתתייעצי עם הרופא המטפל באשר לשינוי בטיפול, אך ניתן בין היתר לעלות את מינון האיקקלומין או לעבור לזריקות. 5. הביוץ מתרחש כ- 36 שעות לאחר מתן הכוריגון.

30/09/2001 | 19:27 | מאת: aliana

תודה רבה על ההתיחסות המהירה והענינית. נעים לדעת שניתן לקבל תשובות בזמן אמת כאשר אנחנו לחוצים גם כך... יישר כח!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית