IVF וסרטן השחלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/09/2001 | 12:38 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן שלום ! יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי. עברתי 6 טיפולי IVF ואני בדרך לשביעי. אמי וסבתי נפטרו מסרטן השחלות. ידוע לי שישנה סברה שאומרת שטיפולי IVF עלולים לגרום לסרטן השחלות. האם לאור ההסטוריה המשפחתית שלי ישנה סכנה כזאת לגביי. יש לציין שנבדקתי בעבר גנטית לאבחון נטייה לחלות בסרטן והתשובה יצאה שלילית. אבקש את תשובתך הדחופה. בתודה מראש, טלי

לא הוכח מעולם קשר ברור בין טיפולי IVF וסרטן שחלות, למרות שנעשו מחקרים רבים שבדקו את הקשר בין מתן תרופות שמעוררות ביוץ וסרטן. עם זאת, תמיד יש חשש כאשר נותנים לאישה בריאה כל תרופה, כי יתכן ובעתיד יתגלו נתונים חדשים. בסופו של דבר מרבית הנשים חושבות שהשאיפה לילד מצדיקה שימוש בתרופות לפריון. אני גם מכיר אנשים שמדברים בטלפון סלולארי למרות שלא ברור הקשר לסרטן במוח ואחרים שיושבים בסמוך למסכי טלוויזיה ומחשב למרות שגם כאן קיים חשש תיאורטי באשר להשפעות הקרינה שנפלטת מהצגים.

01/10/2001 | 08:19 | מאת: טלי

פרופ' זיידמן ! פעם נוספת, תודה על העידוד !! האם לדעתך בשל ההיסטוריה המשפחתית מומלץ להוציא את הרחם בסביבות גיל 40 לאחר סיום לידות, רק כדי למנוע סיכון אפשרי בעתיד ? לתשובתך אודה כמו תמיד, טלי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית