צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/09/2001 | 22:41 | מאת: דפנה

שלום פרופ' זיידמן קיבלתי המלצה לקחת לפני צילום רחם כדור הרגעה (ווליום ושות') בנוסף לכדור חזק נגד כאבים. האם זה נחוץ ? האם מדובר בפעולה כואבת כל-כך? תודה על האינפורמציה דפנה

יש כאלה הממליצים על כדור הרגעה או/ו כדור נגד כאבים לפני צילום רחם. הדבר לא הכרחי, אך לא מזיק, ואת צריכה להחליט לבד אם את מאלו שלפני מבחן נהיגה זקוקים לכדורי הרגעה ולפני טיפול שיניים להרדמה כללית או לא.

01/10/2001 | 02:05 | מאת: limor

דפנה היי, לפני שבועיים עברתי צילום רחם ואני אשתף אותך בתהליך (פרטי פרטים) ואז תחליטי אם לזה נחוץ כדור הרגעה. אני פחדנית מטבעי ושרדתי את זה. להלן הפרטים: את מגיעה, מורידה את הבגדים (חלק תחתון בלבד) ומשכיבים אותך על מיטה שבה מבצעים צילומי רנטגן. את שוכבת עם רגליים פסוקות והרופא משתמש במכשיר שאני לא זוכרת את שמו (בדיוק כמו בבדיקה גניקולוגית רגילה, מעין שתי כפות מחוברות) ומחטא עם פולידין את כל האיזור. שלב לאחר מכן בעזרת מכשיר מסוים הוא מזריק את היוד לרחם. מדובר על דקירה קטנטנה בצוואר הרחם ולא כ"כ מורגשת (כמו אצל רופא שיניים). ציפיתי לכאב חזק יותר והופתעתי. לאחר מספר שניות מתפזר לו היוד ו"צובע" את הרחם. ההרגשה של ההתפשטות מלווה בלחץ קל (כמו כאבי מחזור קלים). ואז מתחילים הצילומים( 2-3 צילומים). כל הבדיקה מתחילתה ועד סופה נערכת כ- 10 דקות. אל תדאגי. אני בטוחה שעברת בחיים בדיקות יותר כואבות מזו. ובנתיים תתעודדי במחשבה על המוצר הסופי. כל זה יהיה עוד מעט מאחוריך. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית