לבנות הפורום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/01/2002 | 18:15 | מאת: חן

היי לכולם! אני בת 26 ויש לי שחלות פוליצסטיות. לאחר 3 מחזורי איקקלומין ללא הצלחה אני עוברת לשלב הבא שזה הזריקות. הייתי רוצה לשאול את בעלות הניסיון לקראת מה אני הולכת, אם תוכלו לכוון אותי ולענות לי על מספר שאלות, אני אשמח מאוד על שיתוף הפעולה. אז ככה, שאלותיי הן: 1. מתי מזריקים, בבוקר או בערב? (אני מקווה שלא אצטרך להעדר מהעבודה כדי לא לפרט למה כי אז כולם כבר ידעו) 2. איפה מזריקים ומי מזריק?. 3. האם זה כואב? 4. מתי מזריקים כלומר באיזה יום של המחזור? 5. כמה זמן אחרי הזריקות מופיע הביוץ? ובאיזה תדירות מקיימים יחסים או יותר נכון באיזה ימים? סליחה על עומס השאלות אבל אין לי את מי לשאול או לשתף כי אני מעדיפה לשמור את זה בדיסקרטיות ושאנשים לא ירחמו עלי.

24/01/2002 | 20:47 | מאת: אנני

שלום לך, מאחר ועבר קצת זמן מאז מחזורי הטיפול שעברתי, אוכל לומר לך מה שאני זוכרת: מועד ההזרקה תלוי בך ורצוי שיהיה בכל יום בסביבות אותה שעה. מזריקים בישבן. מספר ההזרקות תלוי בהתפתחות הזקיקים שלך ולזה נועד מעקב הזקיקים: כל יומיים-שלושה או ארבעה (תלוי במצבך) את עושה אולטרסאונד לשחלות שבו רואים את מצב הזקיקים ולפי זה הרופא אמור לומר לך בסופו של דבר מתי הביוץ מתרחש ומתי לקיים יחסי מין. אין סיבה שידעו בעבודה אם אינך רוצה בכך, כמו שאמרתי תקבעי לך את הזמן עפ"י הנוח לך. הבעיה שצפויה להתעורר היא מי מזריק לך. בהתחלה התרוצצתי בין קופת חולים (שעות הפעילות מאוד לא נוחות) לאחות שהיתה מזריקה לי באופן פרטי (50 ש"ח להזרקה), אבל נשברתי וכך בעלי למד מאחות אחרת (דודה שלי) כיצד מזריקים, ומאז החיים הפכו הרבה יותר קלים. מקווה שעזרתי ובכל מקרה שיהיה בהצלחה.

26/01/2002 | 18:53 | מאת: הפציינטית הותיקה

בפורום פוריות בתפוז תוכלי לקבל הרבה תשובות, תמיכה וטיפים מהחברות והחברים בפורום הנה הלינק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=180 שיהיה בהצלחה

24/01/2002 | 22:25 | מאת: מיטל

היי, אני גם עברתי את אותו סיפור עקב "פי סי או", זריקות, מעקב אולטרא-סאונד, בדיקות דם, זקיקים וכו' - והיום יש לי תינוק חמוד.....שיהיה בריא........... אז - קודם כל זה לא נורא והיום אני לא זוכרת כלום, ממש. הזריקות לא כואבות, אבל בהתחלה זה קצת לא נעים - אבל ממש מתרגלים לזה. כל פעם תדאגי שיזריקו לך בצד אחר של הטוסיק על מנת שלא יהיה כל הזמן באותו הצד. אני הייתי צריכה ללכת כל פעם לאחות וזה היה מעצבן קצת - אז האחות לימדה את בעלי והוא עשה את זה יפה מאוד. בכל מקרה תגידי לאחות שאת קצת חוששת וזהו. אבל זה ממש לא נורא. צר לי שאיני יכולה לענות לך בדיוק לגבי זמנים וכד' , אני פשוט כבר שכחתי את כל התהליך, למרות שלקח לי כמעט שנה להרות! אבל זה כמובן שווה, והיום אינני זוכרת דבר. אני גם יודעת שאצטרך לעבור את הכל שוב ללידה הבאה - אבל זה ממש לא אכפת לי. שיהיה לך בהצלחה. הכל יסתדר - רק סבלנות ולהתמיד ולהאמין - כי זה דבר שהיום ממש ניתן לטפל בו.

26/01/2002 | 00:47 | מאת: חן

למיטל היי! קודם כל תודה על העזרה. בת כמה את?, ציינת שלקח לך שנה להרות אבל אחרי כמה מחזורי זריקות נכנסת להריון? הרופא שלי הפנה אותי עכשיו למרפאת פוריות והמליץ להם לתת לי זריקות פרגונל. האם את יודעת משהו עלזריקות אלו? האם לקחת אותן? האם יש תופעות לוואי לזריקות? אני מצטערת מראש על עומס השאלות אבל חשובה לי מאוד האינפורמציה הזאת. באמת המון תודה, חן.

24/01/2002 | 23:05 | מאת: דבי

שלום, אני גם התחלתי עכשיו עם זריקות אחרי איקקולמין. את הזריקות אנחנו מזריקים לירך - כל יום אחר הצהרים כי בצהרים מתקבלים התוצאות של בדיקות הדם. החודש זה חודש ראשון אבל החלטנו מיד שאנו נזריק כי יש לי מספיק להתרוצץ עם המעקב. האמת שזה קצת כואב לי אבל כל יום מזריקים ברגל אחרת וכך זה פחות נורא. מתחילים לקחת זריקות בין היום ה-4 ל-6 וממשיכים לפי המעקב. ד.א מאז שגליתי בעבודה שאני מאחרת בגל טיפולים היחס נהיה כלכך נעים . לנו נדמה שאנשים מרחמים עלינו אבל לפעמים זה רק אנחנו מרחמים על עצמינו והאנשים רק רוצים שיהיה לנו טוב ולהקל עלינו. - אולי כדאי לך לנסות לגלות לכמה אנשים קרובים בעבודה ולראות מה קורה. -אני ממליצה. לטעמי לפי איך שאת מציגה את העניין כך הסביבה מחזירה. שיהיה לך בהצלחה

25/01/2002 | 15:11 | מאת: די

שלום לך ! אני כבר 5 חודשים מזריקה לעצמי זריקות בבטן זה כצת לא נעים אבל מתרגלים . אני מזריקה כל יום באותה שעה בערב . אצלי רובם יודעים את מה שעובר עלי גם בעבודה כי אני מגיעה חצי שעה או שעה אחרי תחילת יום העבודה וכולם מקבלים זאת בהבנה ! ! ! למשל את הכוריגון רק האחות מזריקה לי השאר אני עושה לבד. עכשיו אני עוברת לשלב הזרעה ....

27/01/2002 | 01:24 | מאת: LIMOR

היי חן, אני בת 27, בעלת שחלות פוליציסטיות גם כן, התנסתי במס' סיבובים של איקקלומין לפני שעברתי לזריקות (אני היום בסבב השני של זריקות גונל F). ובאשר לשאלותיך: אני מזריקה לעצמי בכל יום בשעות הערב, בשעה קבועה, זריקה באיזור התבור (יש אפשרות גם בירך או בישבן או בזרוע אך הרופא אמר לי שזריקות בבטן יותר אפקטיביות). בתחילה חשבתי שאני לא אעמוד בזה ורק מהמחשבה קיבלתי כאבי בטן וכמעט והרמתי ידיים אבל - אסור להתייאש התוצאה כל-כך שווה את הדקה של חוסר הנעימות!!!!!!!!!! וגם - יש משחה בשם EMMLA שכשמורחים אותה האזור נרדם לאחר כשעה של המתנה. קיבלתי בקופ"ח הדרכה מהאחות איך מזריקים והחלטתי להזריק לעצמי ואני יכולה לספר לך מניסיוני האישי על גופי שהיום אני מעדיפה להזריק לעצמי ולא שיזריקו לי כיוון שאת הדקירה לא מרגישים! המחט קטנטונת שכן זאת זריקה תת-עורית ולא מיועדת להזרקה בשריר. מה שכן מרגישים את פיזור החומר שמלווה בדרגה קטנה של שירפון, וככה כשאני מזריקה לעצמי אני מרגישה כמה ומתי להמשיך את תהליך ההזרקה. החומר המוזרק הוא סה"כ 1 מיליליטר שזה פחות מכפית. אז לסיכום, חן אל דאגה השד לא נורא כל-כך. אם אני - "מלכת הפחדנים מזריקות" מזריקה לעצמי! אז תאמיני לי שכל אחת יכולה.... המון בהצלחה, LIMOR

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית