זריקות פוסטימון+כוריגון דחוף!

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/09/2001 | 19:57 | מאת: די

היום סימתי לקוחת זריקת פוסטימון ( זריקה די חדשה) לאחר 8 ימים, האם אחרי בדיקת אולטרסאונד וגינאלי ממששיכים לקחת שוב את הזריקות הנ"ל? ומתי לוקחים את הכוריגון ומה השפעתו? מה זה שאיבת ביציות ואיך זה מתבצע ? האם חייבים לעשות הפסקה של חודש אם לא נקלטים להריון? מה גודלם של זקיקים שאיתם יכולים להרות ?

לאחר בדיקת האולטראסאונד תקבלי הנחיות להמשך טיפול וזריקות מהרופא שלך. מטרת הכוריגון היא לגרום לביוץ. שאיבת ביציות נעשית בהרדמה כללית, בדרך כלל, כאשר תחת הנחיה של אולטראסאונד הרופא מחדיר מחט לזקיק שבשחלה ומרוקן את הנוזל מתוכו. במעבדה יבודדו מהנוזל של הזקיק את הביצית. לא חייבים לעשות הפסקה של חודש במידה ולא מושג הריון, אבל באופן מעשי לעתים קרובות ממתינים כחודש לפחות בין טיפול לטיפול. בדרך כלל בטיפולי הפריה מוצאים ביציות בזקיקים בקוטר של לפחות 16 מ"מ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית