הריונות כושלים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/01/2002 | 09:18 | מאת: נירה

השאלה מופנית לרופא או לכל מי שיש לו מידע יש לי חברה, בת 28, ללא ילדים עדיין. במשך השנתיים האחרונות נכנסה להריון 3 פעמים. כל הריון הסתיים בהפלה מלאכותית: בהריון הראשון הפילה בשבוע 8 כי הלב לא התפתח, בהריון השני הפילה בשבוע 14 כי היו לעובר מומים קשים במערכות שונות, בהריון השלישי הפילה בשבוע 10 כי לב העובר פעם בקצב איטי מידי והרופא טען שהעובר לא בסדר. שאלתי- האם יתכן שכפי שהרופאים טוענים זהו מקרה סטטיסטי אומלל שבו במקרה ההריונות יצאו כושלים, ואין קשר בין הריון אחד לקודמו?! איך אפשר לעזור לה? לאן לפנות? האם הקופות מכסות בדיקות פרטיות?

היסטוריה לא נעימה כמו שאת מתוארת בהחלט יכולה להיות צרוף מקרים אומלל, אבל בהחלט יש כעת מקום לפנות לרופא שמתמחה בפריון ובהפלות חוזרות ולבצע ברור רפואי לפני הריון נוסף.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית