התחלקות תאים של ביצית מופרת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/09/2001 | 17:45 | מאת: אביבית ואריאל

לפרופסור שלום רב. אאני ואישתי נמצאים כרגע לאחר החזרת 3 ביציות מופרות 6 ימים לאחר השאיבה וההפרייה. החזירו את הביציות ביום שלישי השבוע שהיה שאבו אותם ביום ראשון. התפלגות החלוקה היתה כדלכמן. 2 ביציות 4 תאים. 1 ביצית 6 תאים. זוהי ההפרייה השנייה. השאלה היא. האם החלוקה של הביציות יכולה פתאום להפסיק??? האם בהפרייה הראשונה יתכן והביציות הפסיקו להתחלק???? האם מוכר תופעה כזו שיתכן אצל אדם מסויים תמיד הביציות יפסיקו להתחלק??? השאלה הכי חשובה: אישתי במתח תמידי בטוחה שהכל נכשל מלחתחילה. למשל היום היא בכתה על מצבה. האם הדיכדוך הזה יכול להשפיע על הצלחת הטיפול? שתבין כל השאלות על הפסקת חלוקות של הביציות נובעות אצל אישתי מהחרדה "והביטחון" בכישלון הטיפול. אז שנית האם מצבה יכול להשפיע על הצלחת הטיפול?????? ועוד דבר קטן: הרופא שלנו במרכז הרפואי רבין הבטיח לה הריון בתוך שנה על סמך איכות עוברים{דרגה 1} רחם תקין בצילום הרחם רירית רחם "נפלאה" עובי ממוצע 10-13. מה דעתך? האם הרופא יכול לומר דבר שכזה????הריון בתוך עד שנה? אגב הורמונלית תקינה.

צריך לבנות מערכת ציפיות סבירה ולזכור שהסיכוי להצלחה בכל מחזור הפריה הוא כ- 20%. על כן, ממש אין סיבה לדכדוך לאחר שני מחזורי טיפול, מאחר ומראש היה ברור כי ייקח בממוצע 4 עד 6 מחזורים עד שתהיו "בודאות" בהריון. מכאן ההבטחה ההגיונית של הרופא שלכם שתוך עד שנה "תהיו בהריון." עם קצת מזל תמתינו פחות מ- 4 מחזורים. כל הזוגות נמצאים במתח במשך הטיפול, עם ימים של דיכאון וימים של תקווה -- ולמרות זאת, כאמור רובם הגדול די מהר בהריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית