צינטור חצוצרות דחוף!!! גם למי שכבר עברה צינטור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/01/2002 | 13:09 | מאת: ליאת

אני מעונינת לברר מהן השיטות שישנן בישראל לפתיחת חסימה בחצוצרות. נאמר לי שאני מתאימה מאד לצינטור כיון שהחסימה אצלי היא פרוקסימלית. הרופא שאיתו דיברתי אמר לי שהוא עובד בשיטה של "צנטרים" (באותו ציוד שמבצעים ניתוחי לב), אך לשאלתי על שיטות נוספות התחמק מתשובה. איפה ניתן לקבל מידע נוסףבנושא זה דחוף?!!! תודה מראש על כל תשובה

22/01/2002 | 11:40 | מאת: גלית

מכיוון שצנטור הינו שימושי בכלי דם קטנים בהרבה מהחצוצרות (בלב, כליות וכד') נראה לי שזהו פתרון מצויין לפתיחת חסימה פרוקסימאלית. השאלה האם פותחים את החסימה באמצעות בלון? רוטרבלייטור? או איך? ושאלה נוספת היא כמה מטופלות כבר היו לרופא המטפל. אופציות נוספות הינן כירוגיות (לעניות דעתי, ואינני רופאה) עם הרדמה מלאה, ותמיד ניתו לפנות לאפיקים אלו אם הצנטור אינו עובד. אין לך ממה לפחד מצנטור, זוהי הפעולה הכי פחות כירוגית ואלטרנטיבה מצויינת לניתוח (אם זה פותר את הבעיה). עובדה היא ששולחים אדם לצנטור לב לפני ניתוח מעקפים...

22/01/2002 | 13:08 | מאת: ליאת

לפי התשובה שלך אני מבינה שיש לך קצת "רקע" בנושא זה. אני כלל לא פוחדת מהצינטור הבעיה היא שאין לי שמץ של מושג איזה שיטה עדיפה (בלון וכו'..) וכל רופא כמובן יגיד שהשיטה שלו יותר טובה. השאלה היא האם ניתן להשיג נתונים אוביקטיבים על אחוזי הצלחה ? בכל מקרה תודה לך על העצות!

13/04/2003 | 21:52 | מאת: מישל

ברצוני לשמוע יותר על צינטור חצוצרות והיכן מומלץ לבמע זאת

22/01/2002 | 22:43 | מאת: הפציינטית הותיקה

הנה כתבה מהעיתון בנושא (להתייחס לכך שזו כתבה מעיתון יומי) http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/files/35/1194/5298185/5298185.jpg

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית