השפעת גלולות?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/01/2002 | 10:00 | מאת: ענת

הפסקתי לקחת גלולות לפני 9 חודשים, ועדיין לא הצלחתי להיכנס להריון. את הגלולות התחלתי לקחת לפני כ-5 שנים. לפני הגלולת היה לי מחזור סדיר כל 32 יום. עכשיו המחזור לא כ"כ סדיר והוא כל 40 יום ומעלה. את המחזור האחרון קיבלתי לפני 47 (!) ימים, אבל בדיקה ביתית הראתה תוצאה שלילית. מה קורה? האם ייתכן שעדיין יש לי הפרעה הורמונלית בגלל הגלולות? נ.ב. רופא הנשים שלי לא רוצה לשלוח אותי לבדיקות, אלא רק לאחר שנה של נסיונות. זה לא קצת מוגזם?

הגלולות לא פוגעות בפעילות ההורמונלית, אך הפסקת נטילת הגלולות "חושפת" אי סדירות בביוץ. יתכן ובמקרה שלך, לאור אי הסדירות במחזור, יש באמת הגיון להקדים קצת את הבירור ההורמונלי או לפחות לעשות "מעקב זקיקים" כדי לזהות את מועד הביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית