אסטרופם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/01/2002 | 16:26 | מאת: דחוף מאוד!!

שלום רב, לאחר כשנה וחצי שלא הצלחתי להרות למרות פרופיל הורמונלי תקין ובעלי בסדר וכו' קבלתי איקקלומין. נטלתי אותו פעם אחת בלבד (מחזור אחד). חודש לאחר מכן קבלתי אסטרופם לצורך עיבוי הרירית לצורך בדיקה האם יש זרעונים בריר. (אסטרופם 4 מ"ג). ההוראה היתה לקחת מהיום השלישי של קבלת הווסת למשך 10 ימים את האסטרופם ולאחר מכן לבוא לבדיקה. הבדיקה הראתה שאין זרעונים בריר. פחות משבוע לאחר סיום לקיחת הכדורים (לקחתי אותם רק שבוע) הופיע דימום כמו התחלה של ווסת. הדימום עדיין נמשך (שלושה ימים רצופים) ועושה רושם שלא הולך להפסיק. מה לעשות???? שאלה נוספת - עייפתי מהורמונים שהורסים לי ומשבשים לי את כל המערכות בגוף. איזה בדיקות עושים לנשים שלא מצליחות להכנס להריון למרות שעל פניו הכל תקין ומה האפשרויות (מה זה בדיוק הזרעה או הזרקה?). אודה לתשובתך בעניין זה. תודה.

הדימום כנראה באמת קשור לנטילת האסטרופם ואין סיבה לדאגה. הרופא המטפל ינחה אותך לגבי המשך הטיפול. יש רשימה ארוכה של בדיקות שעושים אצל נשים שמתקשות להרות והפורום לא מאפשר לי לתמצת את כל הספר. הרופא המטפל אמור להנחות אותך בשלבי הברור והטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית