הפריה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/01/2002 | 08:54 | מאת: נטלי

בוקר טוב לכולם: שאלתי היא מה הם השלבים לאחר שרופא נשים הפנה אותי להמשך טיפול פיריון? מהו IVF האם תוכל/ו להסביר לי בקצרה מה עושים? מה הם בעצם התהליכים? לפני טיפולי פוריות? (ספירת הזרע של בעלה נמוכה). תודה מראש נטלי

20/01/2002 | 18:42 | מאת: ב.פ.

משמעות IVF זה הפריה חוץ גופית (אני לא יודעת את התרגום באנגלית). המשמעות היא שההפריה של הביצית עם הזרע נעשית מחוץ לגופך - במעבדה. לשם כך את עוברת תהליך של שאיבת ביציות. לפני השלב הזה, הרופאים צריכים להכין אותך לשאיבה וזה אומר מתן זריקות אשר יגבירו ייצור ביציות ויעלו את רמות ההורמונים בדם שלך. הזריקות הן לא הכי נעימות אבל מתרגלים. ניתן גם לעשות אותן לבד בבית לאחר שמקבלים הדרכה של האחות. המטרה היא לשאוב לפחות 10 ביציות כדי שניתן יהיה להפרות אותן ושישארו גם עוברים לחודשים הבאים (10 ביציות זה לא בהכרח 10 עוברים...) השאיבה עצמה נעשית בהרדמה מלאה קצרה ואין לך כלל מה לחשוש מזה. באותו יום בעלך נותן זרע טרי וכיומיים לאחר ההפרייה מחזירים ישירות לרחם לפחות 2 עוברים (לפעמים 3, תלוי ברמה שלהם). 10 ימים לאחר החזרת העוברים עושים בדיקת דם להריון. התהליך אולי נשמע קצת מסורבל אבל מהר מאוד לומדים אותו. בהצלחה!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית