קיום יחסי מין בהפריה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/01/2002 | 20:27 | מאת: נירית

האם מותר לקיים יחסי מין בתקופת טיפול הפרייה חוץ גופית בין הזריקות? אחרי כוריגון? אחרי שאיבה? אחרי החזרת עוברים? ובכלל מתי מותר ומתי אסור? האם יש כללים ברורים בעניין?

19/01/2002 | 22:47 | מאת: גלי

נירית, בזמן הזריקות לפני השאיבה בהחלט מותר. אחרי ההחזרה יש כאלו שאומרים שכדאי לחכות מספר ימים, והמחמירים אומרים לחכות 14 ימים כי השחלות מגורות. לציין כי גם כך בזמן השאיבה וההחזרה קצת רגיש שם... בהצלחה בטיפול

דנו על כך בהרחבה בפורום בעבר. בעיקרון אין מניעה לקיום יחסים במהלך הטיפול, אך ממש בסמוך לשאיבה יש רופאים שדווקא ממליצים על קיום יחסים (להסבר עייני בנבכי הפורום) בעוד אחרים מליצים לעתים להימנע מקיום יחסים מיד לאחר ההחזרה (למרות עדויות מחקריות סותרות).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית