עוברים טריים מול מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/01/2002 | 07:14 | מאת: דליה

שלום, האם יש הבדל מבחינת אחוזי הצלחת הטיפולשל עוברים טריים מול מוקפאים, והאם יש העדפה ברורה לעוברים טריים ע"פ מוקפאים או שהטכניקות כיום צמצמו את ההבדלים ביניהם. תודה דליה

18/01/2002 | 14:22 | מאת: מרב

דליה, הרופא שלי אמר לי שלעוברים טריים יש יותר סיכויים מאשר למוקפאים. לכן אני עוברת כל פעם שאיבה מחדש. אבל זה נתון לשיקולך. בהצלחה!! מרב

לעוברים מופשרים יש סיכוי נמוך יותר להריון מאשר לעוברים טריים, אך הטיפול שכרוך בהחזרת עוברים מופשרים הוא קל, פשוט ובטוח יותר. לא כל העוברים שמוקפאים שורדים, אך אני מכיר הרבה ילדים חמודים שנולדו לאחר שהיו "מוקפאים כעוברים", ואין כל עליה בשיעור המומים בעקבות תהליך ההקפאה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית