הזרעה-דחוף

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/01/2002 | 21:01 | מאת: די

ברצוני לדעת האם עושים הזרעה בקופת חולים (מרכז בריאות האישה) או צריך לעשות בבית חולים? מהו התהליך ? האם צריך בשעה מסויימת? האם כל גניקולוג יכול לבצע זאת או רופא שמתעסק ב-IVF . והאם בהזרעה קיים סיכוי ליותר מעובר אחד? מהו אחוז הצלחה בהזרעה בכלל, ולעומת הפריה ?

ההזרעה מבוצעת על ידי רוב הרופאים שעוסקים בפריון, אך מחייב עזרה של מעבדה, שמצויה במרבית קופות החולים. על התהליך דיברנו רבות בדפים קודמים של הפורום, והוא בהחלט מחייב תיזמון נכון. הזרעה לא מעלה את הסיכוי להריון מרובה עוברים. אין מקום להשוואה בין שיעורי ההצלחה של הזרעה או הפרייה מאחר והם פותרים בעיות שונות, והסיבה לביצוע טיפולים אלה שונה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית