הזרקת פיוריגון לבטן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/01/2002 | 08:49 | מאת: לילי

שלום, אני מטופלת בזריקות להשראת ביוץ מזה מספר חודשים. אתמול בעת שהזרקתי פיוריגון לבטן ארעה לי תקלה: מייד בתום ההזרקה ירד לי דם (לא כמות גדולה אבל יותר מהרגיל) והופיע סימן כחול-סגול ברדיוס של שני ס"מ סביב נקודת ההזרקה. אני מניחה שפגעתי בכלי דם ואולי אף הזרקתי לתוכו את החומר (המיועד להזרקה תת עורית). האם עובדה זו תפריע לספיגתו של החומר או תגרום לשינוי באופן התגובה אליו? (עד כה מעולם לא הופיע אצלי שטף דם בנקודת ההזרקה). תודה מראש, לילי

10/01/2002 | 09:11 | מאת: לימור

הי לילי, גם אני טופלתי סבב אחד בזריקות הללו אז עם יש לך שאלות את יכולה להפנות אותן אלי ואני אענה לך בשמחה. לגבי מה שרשמת על הסימנים הכחולים גם לי זה קרה. כנראה שהזרקת מבלי לתפוס איזה "קפל" בבטן. רצוי לעשות את הזריקה בישיבה. ההשפעה של החומר תספג בכל מקרה בגוף, אז אל דאגה. נ.ב. - המלצה. יש בשוק חומר בשם EMMLA שהוא מאלחש כאבים ואני ממליצה עליו בחום. ניתן לקנות אותו בכל בית מרקחת. יש למרוח אותו כשעה לפני ההזרקה ולכסות בניילון את המקום. המקום נרדם! וככה לא מרגישים לא את הזרקה וגם לא את פיזור החומר (מרגישים בעוצמה הרבה יותר פחותה). שיהיה לך בהצלחה מכל הלב. לימור.

12/01/2002 | 16:08 | מאת: לילי

היי לימור, תודה רבה על המידע וההמלצה. לילי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית