פרופ' זיידמן שלום

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/01/2002 | 11:43 | מאת: meirav

פרופ' זיידמן שלום להזכירך אני בטיפול של מטפורמין וסרופין, תמיכת פרוגסטרון לאחר ביוץ. החודש כבר ביום 12 נצפו שני זקיקים - 24 מ"מ ו-30 מ"מ, ביום ה-15 אחד הזקיקים קטן בגודלו והרופאה אמרה שכנראה זוהי ציסטה והשני היא אומרת שכנראה יצא כי רואה נוזל באותו מקום שבו היה הזקיק. למה הכוונה בנוזל? האם זה אכן מראה שהשתחררה הביצית? בנוסף יש לי כבר שבועיים כתמים חומים שממשיכים גם היום האם זה תקין? הפעם היא גם הוסיפה לי לתמיכה PROGYNOVA בנוסף לפרוגסטרון האם זה מוכר? אני מטופלת בחו"ל ולכן שואלת את כל השאלות הללו אז תודה מראש

08/01/2002 | 17:35 | מאת: michel

עדיין ממשיך לי הדימום/הכתמה כהה לאחר כבר 3 ימים בערך מהביוץ האם תקין? שוב תודה רבה

08/01/2002 | 17:37 | מאת: meirav

תודה

אחד הסימנים לביוץ, כלומר להתרוקנות הזקיק ויציאת הביצית, היא העלמות הזיקי בשחלה והופעת נוזל באגן מאחורי הרחם ("בדוגלאס"). כתמים חומים מעידים לעתים על חוסר בנייה מספקת של הרירית על ידי האסטרוגן ןלכן הוסיפו לך את תמיכה עם כדורי האסטרוגן (הפרוגינובה). מדובר לעתים גם בתופעת לוואי של הסרופין (=איקקלומין).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית