הריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/01/2002 | 23:41 | מאת: ד"ר וייס

אני בת 28 לפני כ-5 חודשים נכנסתי להריון ובשבוע השישי הפלתי הפלה טבעית עברתי גרידה. כיום אני נמצאת באיחור של 3 שבועות ראוי לציין שמחזורי החודשי הינו סדיר, למרות זאת עשיתי בדיקת דם והבדיקה יצאה שלילית בדיקות שתן ביתיות מראות תשובה חיובית בביקור אצל הגניקולוג נעשה לי אולטראסאונד ומאחר ורחמי מוגדרת כרחם אחורית היה קשה לראותה אך הרופא אמר כי אינו רואה הריון , אך ציין כי יכול ליהיות שההריון צעיר מידי בכדי להבחינו באולטרא סאונד. שאלתי: האם למרות התשובות השליליות(בבדיקות הדם) קיים סיכוי לכך שאני הרה? במידה ולא מה יכול ליהיות ההסבר לאיחור הלא נורמאלי (מאחר וכמו שציינתי קודם מחזורי תמיד סדיר). אודה על תשובתך. בברכה, דר' וייס

בדיקות הדם מאד מדויקות ולכן לא סביר שאת בהריון במידה ובדיקות חוזרות הראו תשובה שלילית. מחזור לא סדיר, בהעדר הריון, מעיד בדרך כלל על ביוץ שלא התרחש, דבר שאינו נדיר כל כך, גם אצל נשים עם ביוץ סדיר. רצוי לחזור על בדיקת הדם להריון, ולבדוק בו זמנית גם רמות E2 ופרוסטרון. כך תוכלי ללמוד באיזה שלב של המחזור את נמצאת (לפני או אחרי הביוץ).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית