קצב התפתחות זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/09/2001 | 11:06 | מאת: מיכל

עברתי הפריה עם דיכוי של דקאפטיל וקצב צמיחה הזקיקים היה 1-2 ממ ליום. בנסיון אחר עם סטרוטייד הזקיקים גדלו מהר מאד וביום 10 למחזור כבר הייתי לקראת שאיבה. שאלתי הכללית היא האם יש קצב צמיחה רצוי ,או שזה אינדיבידואלי לחלוטין , וכן האם יש מספר ימים מינימלי שחייב לעבור לפני שזקיקים אמורים להיות בשלים.(כלומר האם יש מצב של צמיחה מהירה מדי שתראה שמכך גם ביציות יהיו פחות טובות).

קצב הגדילה של הזקיקים הוא די אחיד בכל הטיפולים, ההבדל הוא שעם תרופות כמו צטרוטייד שלב הגיוס של הזקיקים הוא מהיר יותר, וכך מופיעים בשחלה זקיקים בגודל 12-14 מ"מ מוקדם יותר, אך משלב זה בדרך כלל אין למעשה הבדל עצום בקצב הגדילה. בכל מקרה הזמן שעובר את שאת מגיעה לשאיבה לא אמור להשפיע במידה רבה על הצלחת הטיפול, קרי מספר ואיכות הביציות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית