זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/01/2002 | 08:43 | מאת: אורנה

בשני טיפולים זהים היו אותו מספר זקיקים אבל קצב התפתחות שונה ורמות שונות של E2. האם יש קשר בין רמה גבוהה יותר של E2 ואיכות ביציות? האם צמיחה מהירה של הזקיקים-לקראת השאיבה 4ממ' ביום -היא פחות טובה מצמיחה איטית ומבוקרת יותר? .

רמה גבוה של E2 בדרך כלל מעידה על תגובה שחלתית טובה יותר, למרות שמה שבאמת חשוב זה רמות ה- E2 ביחס למספר הזקיקם הגדולים. ברור שצמיחה הדרגתית של הזקיקים טובה יותר מצמיחה מהירה מאד, אך שוב מה שחשוב זה התמונה הכללית של מספר וגודל הזקיקים ביחס לרמות ה- E2 ולטיפול שניתן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית