סיכוי הצלחה של IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/01/2002 | 20:31 | מאת: מתן

הומלץ לנו לפנות לטיפולי IVF בגלל גיל מבוגר, ואיכות זרע ירודה מאד של בעלי. ככל הידוע לנו עד כה, אצלי הכל תקין. אשמח מאד לשוחח עם נשים בסיטואציה כזאת, וכן לדעת מה סיכויי ההצלחה של טיפולים כאלה. האם יש תופעות לוואי לטיפולים שאני אמורה לעבור ? תודה על הסבלנות

02/01/2002 | 23:43 | מאת: מרב

לפי מה שזכור לי יש 25% - 30% סיכויים. לי יש ילד אחד מטיפולי .I.V.F , כך שזה מצליח. אך צריך להיו עקשנים מאוד וסבלנים מאוד. ומאוד מאוד חזקים נפשית. מישהי פעם הגדירה זאת כמלחמה שחייבים לנצח בה, והיא צודקת. אני מאחלת לך המון הצלחה, והלוואי ותצליחי בפעם הראשונה!!

03/01/2002 | 00:35 | מאת: מתן

מירב, תודה על תגובתך. האם תוכלי לתאר לי במילים קצרות מה צפוי לי? האם יש תופעות לוואי? האם זה כרוך באישפוזים? מה התהליך ? היותר לי לדעת מה גילך ? המון תודה

02/01/2002 | 23:44 | מאת: אריה

כמטפל ברפואה אלטרנטיבית ,המתמחה בטיפול בנשים העוברות טיפולי הפרייה שונים ובגלל הסיבות אותן פרשת ,( גילך המבוגר ואיכות זרע ירודה של בעלך) הסיכוי להריון מביצית שלך קטן מאד , בדרך כלל במצב כזה הולכים על תרומת ביצית אשמח לענות לך לשאלות אם תרצי כמובן .

03/01/2002 | 17:46 | מאת: מיכל ק-ש

כאמור, הבעיה היא לא בביציות.

03/01/2002 | 17:42 | מאת: מיכל ק-ש

מתן הי, יש 2 פורומים מצוינים ב"וואלה" וב"תפוז" שבהם משתתפות נשים המנסות להיכנס להריון. בשני הפורומים תוכלי לקבל מידע ותמיכה. כאן זה לא המקום הרלוונטי. פה ניתן לשאול שאלות ממוקדות וספציפיות המיועדות לרופאים. חפשי בוואלה תחת פורומים/עזרה הדדית/פוריות ובתפוז תחת פורומים. שיהיה בהצלחה!

03/01/2002 | 23:30 | מאת: מתן

המון תודה על האינפורמציה. נקווה לטוב בשביל כולנו, גם בשבילכן !! מתן.

04/01/2002 | 09:54 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

הטיפולים בהפריות להם תופעות לוואי רבות הגורמות לעלייה לחלות בעתית בסרטן . הם מזקנות את המערכות הרבייה של האשה אחוזי ההצלחה בהפריות הם כ 3.8% הפריות רגילות וכ 8.9% במיקרו מניפולצייה היעילות בהפריות המבחנה ביחס לנזק שהם גורמות הוא קטן ביותר והרסני מנסיון של עבודה ומחקר במטופלים בהפריות מבחנה היתגלה לנו שכ 95% שנישלחים ע"י הרופאים להפריות מבחנה היו מיותרות מכוון שבשיטת הבריאות הטבעית בטיפול לאנשים אלו כולם נפקדו ויילדו הרפואה הקונבנציונלית לא מספרת על תחליפים יעילים ביותר לבעיות הפריון הם פשוט זקוקים לאוד מטופלים שגורמים למערכות להזרים כספים בקני מידה גדול מאוד לא טובת המטופלים בראש סולם כי טאובת המחקרים והזרמת הכספים מגורמים שונים ומשונים חומר למחשבה לכול חברי הפורם ובריאות טבעית ואריכות חיים באושר

חבל שאתם מזינים את חברי הפורום במיתוסים וקישקושים. אומנם אני לא מתכוון להתווכח עם הנתונים המפוברקים והדימיוניים לחלוטין שאתם ממציאים (גם שקרים צריכים לפחות להראות הגיוניים?!), אבל אני תמיד מופתע מחדש מהכזבים שאנשים מוכנים להפיץ בשביל פרסום עצמי.

05/01/2002 | 01:30 | מאת: מרב

דליה ודוד! זה לא יאה ולא נאה להרתיע אנשים מלעבור הפריה . גם ככה מי שלא עבר את זה בעבר ואמור לעבור את זה חושש. הרגליים שלי רעדו בפעם הראשונה, ואני מתארת לעצמי שאם מישהו ראה מה שכתבתם וצריך לעבור הפריה בפעם הראשונה חושש יותר. גם אני ניסיתי ללכת בדרככם, אך כל פגישה היתה אמורה לעלות לי המון כסף, ואני משלמת על ההפריות באון פרטי וגם כך אני נמצאת בחיסרון כיס. ודר"א אני לא מאמינה בדרכם. הלכתי כי במקרה אחת שעבר דיקור סיני נכנסה להריון - בעזרת הפריה. אני חושבת שזה עניין של מזל. אחת הולך לה בקלות ואחת לא. דליה, כנראה שאת לא עברת את מסלול המיכשולים הקשה הזה ואת בכלל לא הוגנת!!! אמורים לעודד אנשים כמוני ולא להרתיע!!! ודרך אגב, ד"ר זיידמן צודק. הנתונים שלכם שיקריים!!! ועוד משהו! היו לי 4 הפלות והרופא שלי שלך אותי לרופא גניקולוג אחר כדי לבדוק מדוע, ובזכות זה הצלחתי בהפריה. ופעם אחת, למרות הזריקות לא היו לי זקיקים. הרופא הפסיק לי את הטיפול מחשש לבריאותי. אם באמת היה חשוב לו הכי הרבה שאביא עוד ילד לאגו שלו, הוא היה ממשיך לי את הטיפול, תוך סיכון בריאותי, העיקר שאביא ילד, והוא עשה זאת פעמיים!!! לא כל הרופאים הם נוכלים! לי דווקא נראה שאתם הם הנוכלים!!!

05/01/2002 | 15:08 | מאת: ר.מ.

סליחה שאני מגיבה - אבל לא ייתכן שאתם, שמעוניינים בדיוק כמו הרופאים וכמונו, המטופלים, בהצלחה של הבאת ילד לעולם - תכתבו כאלו דברים חסרי שחר. זה נכון, אולי, שדרך הבריאות הטבעית הינה דרך שיכולה לעזור, במקרים מסויימים, לזוגות הזקוקים לכך - אבל לבטל במחי-יד את העזרה הרפואית??? מי שם אותכם לקובעים מה יהיה לי ולבן-זוגי הפתרון הראוי???? פשוט לא יאומן. תכתבו, תמליצו, אבל אל (!!!) תבטלו את הטיפולים ואל תייאשו פה אנשים שמן הסתם עברו כבר הרבה. יש גבול למה שאנחנו יכולים לסבול!!!! (ברצוני לציין שאני מטופלת בטיפולי פוריות למעלה משנה, ואיני רופאה)

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית