שאלות פוריות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/01/2002 | 12:15 | מאת: ילדהגדולה

אני מבינה שבימינו כבר לא מודדים חום בבוקר אלא רואים ביוץ לפי תוצאות דם, העניין שתוצאות אלו מעידות על קיום או אי קיום ביוץ ולא על מתי היה ביוץ-אני טועה? לשם מעקב "מתי" מבצעים מעקב זקיקים או שיש שיטה נוספת? הרופא שבדק אותי אמר לי שהרחם שלי מוגדל מעט(7 וחצי סנטימטר)זאת עקב "מירקם שרירני"(לא שרירן ,שנצפה חודש קודם לכן על ידי רופא אחר!!!!)איך ניתן להסביר את זה? האם שרירן יכול להעלם לאחר חודש או שפשוט לא ניצפה בסונר? אני מבינה שקימת תרופה לסכרת שאיננה מאושרת בארץ לחולים אחרים שעשויה לעזור לכניסה להריון. מהי תרופה זו?(גליקומשהו נדמה לי) עוד-בתור חברת מכבי בעת טיפול פוריות ארוך המצריך הזרקות ובדיקות לרוב באיזו מרפאה ניתן לקבל שרותים אלו גם בשבת וחג?רמת מרפא?בית חולים? האם יש משהו כזה בשרון?

02/01/2002 | 23:55 | מאת: ד"ר מיכה באום

ניתן לה עריך את מועד הביוץ בעזרת מעקב על קול ובדיקות דם ואף לנסות ותזמנו על ידי מתן כוריגון.באשר לרחם שרירני הסיכוי שיעלם בין מחזור למחזור הוא נמןך ולמעשה לא קיים. בארץ ישנה תרופה דומה גלוקופאז באם התכוונת למטפורמין.חברי מכבי קרוב לודאי יכולים להעזר במוקדים השונים לצורך קבלת הזריקות. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית