שלום רב,

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/01/2002 | 23:40 | מאת: betya

אני נמצאת עכשיו בטיפול "הזרעה". היום עשיתי צילום רחם ואולטרסאונד, ומתברר שיש לי כמה שרירנים (מריומות) היושבות על השחלה השמאלית, הגדולה כמדומני בערך בגודל 5-7 ס"מ. ברצוני לשאול: * אילו סיבוכים עשויים להיות בהריון, אילו אמצעי מנע אני יכולה לנקוט כדי למנוע סיבוכים אלו ? * עד כמה קיומם של השרירנים יכול להפריע לי להיכנס להריון? שכחתי לציין שאני בת 39+, וזהו הנסיון הראשון שלי להרות. בתודה מראש, בתיה

שרירנים בדרך כלל לא מפריעים למהלך ההריון ואין צורך ביותר ממעקב הריון מקובל. אם השרירנים לא בולטים לתוך, או מעוותים, את חלל הרחם, הם בדרך כלל לא מפריעים להרות. רק במקרה שלאחר טיפולים רבים אישה לא מצליחה להרות, יש לשקול גם הסרת שרירנים שאינם מפריעים ישירות לחלל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית