איחור במחזור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2001 | 21:14 | מאת: מרב

שלום פרו"פ זיידמן! כבר כתבתי לך בנושא זה, וסליחה שאני נודניקית. הוסת האחרונה היתה לי לפני 49 (!) ימים. לפני ארבעה ימים עשיתי סוף סוף בדיקת הריון שיצאה לצערי שלילית. אינני נמצאת בלחץ נפשי. אומנם אין לי מחזור סדיר במיוחד, אך אף פעם לא היה לי איחור כזה רציני בקבל הוסת. שמעתי על נשים שהבדיקה יצאה להן שלילית, ובכל זאת היו בהריון (אחת מהן חברה שלי) אך זה לא נראה לי סביר, משום שאין לי שום סימן להריון (לא גודש בשדיים, לא סחרחורות, לא בחילות...) חוץ מהעובדה שיחסית המון זמן לא היתה לי מיגרנה . יש לי כשלושה שבועות כאין כאבי מחזור כל כך חלשים, שלפעמים אני חושבת שזה רק נדמה לי. ולפני קבלת מחזור יש לי כאבים וסימנים אחרים, שכרגע אין לי אותם. יש לי תור לרופא שלי לעוד כשבועיים אך רציתי לשאול אותך: האם יש , מלבד הריון ולחץ נפשי, סיבות נוספות לאיחור כזה רציני בקבלת הוסת?

איחור בוסת, ללא הריון, מתרחש כאשר הביוץ לא התרחש, ונראה לפי ההיסטוריה שלך, שאת אכן סובלת מביוץ לא סדיר. רופא הנשים ידע כיצד לבצע אצלך מעקב ביוץ או לסייע להסדרת המחזור.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית