צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2001 | 20:12 | מאת: חגית

שלום פרופ' זיידמן, אני מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות, בדיקת הזרע של בעלי תקינה. במעקבי זקיקים ללא טיפול תמיד נצפה זקיק מוביל וכן לאחר 2 מחזורי איקקלומין ומחזור נוסף בשילוב עם כוריגון, נצפה תמיד זקיק מוביל בגודל 23-20 מ"מ ריר מצויין ורירית 11-9, כלומר תמונה טובה לדברי הרופא. עכשיו התחלתי מחזור רביעי של איקקלומין+מתוכננת זריקת כוריגון. לפי הבנתי יש נשים בעלות שחלות פוליציסטיות ללא כל בעיה של ביוץ, והחשש שלי הוא שיש לי בעיה מכאנית כלשהי ושבעצם האבחנה של שחלות פוליציסטיות "ממסכת" על הבעיה האמיתית. האםבמקרים של בעיות מכניות, קיימים רמזים לכך ואז הרופא שולח לצילום רחם או שמא אין כל דרך לדעת? מה תמליץ במקרה שלי? כיצד ייתכן שהתמונה תמיד כל כך טובה וזה לא מצליח? תודה רבה מראש על הסבלנות.

31/12/2001 | 13:27 | מאת: דורית

שלום לך אני במקומך לא הייתי רצה לעשות צילום רחם . זה פשוט נ ו ר א כואב ( לא יכולה לתאר עד כמה) לדעתי את פשוט צריכה להתאזר בסבלנות ( מילת הקסם להמון דברים) . אני לא רופאה אבל חוויתי טיפולי פוריות קשים ( ועם זקיקים פחות מפותחים משלך 19 מ"מ נכנסתי בסופו של דבר להריון ) ב ה צ ל ח ה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית