כאבים בחזה וכוריגון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2001 | 20:10 | מאת: גילי

שלום רב, הרופא איבחן אצלי שחלות פוליציסטיות ויש לי שתי שאלות: 1. מעולם לא הרגשתי כאבים בחזה לפני/בזמן וסת- לא באופן טיבעי ולא בשני מחזורי איקקלומין. החודש, לראשונה לאחר איקקלומין+כוריגון היו כאבים עזים בחזה!! במשך ארבעה ימים לפני הוסת (לצערי קיבלתי). האם זה מעיד על משהו? 2. הוסת תמיד מופיע בצורה "מגמגמת", כלומר כחמישה ימים לפני הוסת הרצינית יש הכתמה קלה מאד. האם זה מאפיין של אבחנה כלשהי? בתודה מראש, גילי.

1. אין סיבה שכוריגון יגרום לכאבים בחזה, אך ייתכן ויש מקום לברור נוסף, אק"ג וכו'. 2. בדרך כלל אין משמעות להכתמה שמתרחשת לפני הוסת. ניתן לשקול ביצוע היסטרוסקופיה על מנת להבטיח שאין בחלל הרחם מימצא, כמו פוליפ, שגורם לאי סדירות בדמם המחזורי.

02/01/2002 | 07:54 | מאת: גילי

שלום ד"ר זיידמן, כששאלתי על כאבים בחזה, התכוונתי לכאבים בשדיים... ולא בבית החזה. האם תוכל עתה להשיב על שאלתי? תודה רבה וסליחה על אי ההבנה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית