האם להמשיך?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/12/2001 | 15:06 | מאת: YOYO

שלום רב, אני מתארת לעצמי שלא פה המקום לקבל את התשובה, אבל אודה לך באם תוכל לתת את חוות דעתך הכללית בנוגע להמשך טיפולים. אנחנו בטיפולי פוריות כבר 8 שנים. במהלכם עברנו 11 הפריות ולאחרונה 2 זיפטים. כולן, פרטי להפריה אחת, הסתיימו ללא הריון, שאף הוא הסתיים בהפלה בשבוע 9. הריתי ספונטנית פעמיים נופות: בהריון הראשון נצפה שק עובר ריק וולא דופק עוברי. בהריון השני, שהיה לפני כשנה וחצי, גם הוא ספונטני, נצפה דופק אך בכל זאת הייתה הפלה בשבוע 9-10. ערכנו בירור מקיף להפלות חוזרות, נבדקו קריוטיפים ו- X MATCH והכל יצא תקין. לפני כשלוש שנים הפסקנו את הטיפולים במטרה לרדת במשקל מאחר והייתי במשקל עודף מאוד ( סה"כ ירידה מתונה של 60 ק"ג). ואכן עם הירידה במשקל התרחש ההריון הספונטני השלישי, אך כמו שציינתי גם הוא נגמר בהפלה. לאחריו ניסינו עוד שלב IVF ו- 2 מחזורי זיפט, כולם ללא הצלחה. אנחנו מוגדרים כפריון בלתי מוסבר ובהחלט על פרשת דרכים, השאלה האם מוצו כל האלטנרנטיבות ואם לאו, מה נשאר? האם בכלל כדאי להמשיך? אני בשלב זה מוכנה לכל דבר ודבר והעיקר שנצליח אבל אם הסטיסטיקות הן כנגדנו ואין עוד דרכים לשפר את הסיכוויים אולי כדאי להרים ידיים??? שאלתי, האם יש המלצות לטיפולים חדשניים או אולי בדיקות נוספות או אולי ... לא יודעת.. כל רעיון יתקבל בברכה. המון תודה על ההקשבה!

31/12/2001 | 10:24 | מאת: ד"ר מיכה באום

קשה לענות תשובה חד משמעית של כן או לא .מובן שככל שחולפות השנים ומספר הניסיונות להרות עולה הסיכוי להרות יורד.יחד עם זאת לא ציינת את גילך את איכות העוברים ואת הפרוטוקולים השונים להם נחשפת . בהצלחה

01/01/2002 | 18:21 | מאת: נאווה

אני בת 40. עברתי 11 הפריות ללא תוצאות. ניסיתי הכל כולל מכשפים וידעונים. בסוף - הצלחתי . בIVF מס. שניים עשר. המון שנים זה לקח לי - אל תתיאשי - אני אומרת לך מנסיון. חזקי ואמצי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית