מחזור אחרי טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/09/2001 | 02:53 | מאת: דנה

שלום פרופ' זיידמן עברתי עד כה 5 הזרעות, 3 עם איקקלומין ו 2 עם זריקות. בכל פעם אני מקבלת את המחזור בין 16 ל 18 יום לאחר קבלת הכוריגון. בנוסף, המחזור מתחיל בהכתמה חומה שנמשכת יומיים לערך ורק אח"כ מגיע דימום. האם מועד קבלת המחזור איננו מאוחר יחסית ? והאם הכתמה חומה כזו מעידה על בעיה כלשהי? (גם במחזור הטבעי שלי המחזור מתחיל בהכתמה חומה שנמשכת אף מס' ימים) תודה רבה וחתימה טובה דנה

בדרך כלל לוסת "שמתאחרת" ולהכתמה חומה אין כל משמעות. לעתים וסת שמתאחרת יכולה להעיד על הריון צעיר שלא המשיך להתפתח. יש רופאים שממליצים להוסיף תמיכה עם פרוגסטרון (נרות לנרתיק או זריקות) לאחר הביוץ, במחשבה שהכתמה מוקדמת או ממושכת אולי מרמזת על אי ספיקה של הגופיף הצהוב. ניתן גם לנסות לאשר חשד זה על ידי ביצוע בדיקת דם לפרוגסטרון כשבוע לאחר הביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית