שיזור - מהו?? (בהמשך לתשובתו של ד"ר באום)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/12/2001 | 10:53 | מאת: ר.מ.

תודה על תשובתך בקשר להיפרסטימולציה. באמת, לאחר ששתיתי הכאבים נחלשו אך הם עדיין קיימים, רק בצורת "כאבי מחזור" בבטן תחתונה באיזור הרחם (פחות או יותר) יותר מאשר כאבים בשחלות.אני כ-5 ימים לאחר ההזרעה. הייתי שמחה לדעת מהו "שיזור" - המושג שהעלית בתשובתך. תודה מראש. שבוע טוב

שיזור או תסביב, הינו תופעה בה השחלה מסתובבת סביב עצמה, כך שכלי הדם שמספקים לה חמצן נחסמים. התופעה שכיחה יותר בנוכחות זקיקים גדולים רבים או סיצטות, דבר ששכיח בעת טיפולי פריון. השיזור קשור בכאבים פתאומיים עזים ביותר ומחייב, במידה והוא לא חולף מעצמו, פעולה כירורגית (לפרוסקופיה) על מנת לסובב את השחלה חזרה למקומה, לפני שהיא תינזק באופן בלתי הפיך כתוצאה מהפגיעה באספקת הדם.

29/12/2001 | 17:50 | מאת: ר.מ.

הצלחת להלחיץ אותי מעט. עוד לא היתה לי תופעה כזו. במידה והכאבים לא יעברו - אשקול בחיוב להתקשר לרופא שלי במהרה. תודה רבה!!!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית