דופק עוברי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/12/2001 | 18:56 | מאת: הודיה

שלום לפרופ' זיידמן ולד"ר באום, אתמול בערב ביצעתי לראשונה אולטראסאונד. להזכירכם- ווסת אחרונה ב- 14.11 ולאחריה טיפול בפרגונל+ כוריגון+ שתי הזרעות ב- 28.11 וב- 29.11 . אתמול היה יום ראשון של שבוע 7 להריון. לשמחתי הרבה ניצפו שני ( ! ) שקי הריון עם קוטב עוברי אך לצערי עדיין לא ניצפה דופק ברור בשני השקים. האם יש סיבה לדאגה או שייתכן בשלב זה ולא אומר שמשהו לא בסדר? הרופא המליץ לחזור על הבדיקה בעוד שבוע ואני מאוד לחוצה היות והריוני הקודם (ספונטני) הסתיים בהפלה נדחית ( עקב חוסר דופק בעובר) בשבוע 12 כשהעובר התאים לשבוע 9 לערך. מה הסיכוי שדבר כזה יקרה שוב? אודה מאוד על תשובה מהירה, הודיה הלחוצה.

28/12/2001 | 11:59 | מאת: מרב

גם אצלי בהריון הראשון עשיתי אולטרסאונד בערך באותו הזמן ולא היה דופק. זה פשוט מוקדם מדיי. היום בני בן שבע. בהצלחה!!!

בשלב כה מוקדם בהריון בהחלט מומלץ להמתין בסבלנות עוד מספר ימים, מאחר וסביר שבעוד כמה ימים יצפו גם בדופק. יש כמובן סיכוי של כ- 15% שלא יופיע דופק, אבל הפלה נדחית אחת בעבר לא מעלה באופן משמעותי את הסיכון לאירוע חוזר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית