סיכויי הפרייה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 22:28 | מאת: שיר

אשמח לקבל הסבר רפואי למה סיכויי ההפריה גוברים מהפריה אחת לזו שאחריה. והאם זה נכון גם אם יש הפסקות ביניהן?? חוו"ד שניה:החודש הייתי אמורה לבצע הפרייה 2. הרופא שינה את הפרוטוקול מ3 אמפולות ל2 אמפולות כנראה בשל החשש שיפספס אותי בחגים. בסופו של דבר היו 6 זקיקים בגודל 10-14 וארבעה בקוטר 18 . בשל ההצלחה הקודמת במס' ההזקיקים(הפרייה ראשונה) שהיו כ 16 (מתוכם בשלות כ 10) החליט לבטל את הטיפול בטענה שלא כדאי להגיש אותי להפריה במטען שכזה כשאני מסוגלת ליותר. מיותר להגיד שנשברתי אך למרות שאני סומכת על כושר שיפוטו ומקצועיותו אשמח לשמוע את חוות דעתך שנה טובה וגמר חתימה טובה

אנחנו מקפידים בפורום הזה לתת רק תשובות עקרוניות (שמעניינות את כולם) ולא לתת חוות דעת מתחרה לרופא המטפל. לא ברור לי מדוע את חושבת שסיכויי ההפריה גוברים מטיפול לטיפול. זה לא בהכרח מדויק. מה שנכון, שהרופא עשוי ללמוד מכל מחזור ולנסות לשפר את הטיפול, וכך גם לשפר את הסיכויים. אך כמו שנוכחת, לא כל שינוי הוא תמיד לטובה ועל כן לא תמיד יש שיפור בסיכויי ההפריה מטיפול לטיפול. זה כמובן לא אומר שלא כדאי כל העת לנסות ללמוד, לשנות "ולהשתפר."

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית