מחזורים לא סדירים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/12/2001 | 17:19 | מאת: מעין

לפני כ שנתיים הפסקתי את הגלולות על מנת להכנס להריון. להפתעתי גיליתי כי המחזור שהיה סדיר לפני נטילת הגלולות לא היה סדיר.(כנראה שחלות פוליציסטיות) לאחר כ 10 חודשים (במהלכם בוצע צלום רחם ופתיחת חצוצרה סתומה) נכנסתי להריון. היום אני 8 חודשים אחרי הלידה והמחזורים ארוכים (47 יום ת 43 יום וכו') אולם ממדידת טמפ' נראה כי אני מבייצת. אני רוצה להיכנס להריון בעוד חצי שנה, הרופא המליץ לי לקחת גלולות חצי שנה ולנסות מיד כשאפסיק. מדוע במצבי עדיף לקחת גלולות על פני לא לקחת?

26/12/2001 | 23:44 | מאת: ד"ר מיכה באום

כיוון שאין בטחון שאת מבייצת כל חודש ובמצבים כאלו עלולות להתפתח ציסטות שחלתיות . באם אינך מקבלת מחזור כל חודש הדבר גם עלול לפגןע ברירית הרחם שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית