לפרוסקופיה/צילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 20:46 | מאת: ל.י.

שלום פרופ' זיידמן , באיזה מקרים עורכים לפרוסקופיה ובאיזה מקרים עושים צילום רחם? איזו בדיקה נותנת יותר אינפורמציה? תודה וגמר חתימה טובה.

צילום רחם היא פעולה הרבה יותר פשוטה ובטוחה לעומת ביצוע לפרוסקופיה. צילום רחם נותן אינפורמציה עקיפה טובה מאד על מצב חלל הרחם והחצוצרות. לפרוסקופיה מחייבת הרדמה כללית, אך מאפשרת התבוננות ישירה באברי האגן ובהתאם אינפורמציה מדויקת יותר על מצב החצוצרות. לפרוסקופיה לא נותנת אינפורמציה על חלל הרחם, ועל כן מומלץ לשלבה עם היסטרוסקופיה. היתרון העיקרי של הלפרוסקופיה הוא שמעבר לאיבחון היא מאפשרת גם טיפול ניתוחי, למשל הפרדת הידבקויות סביב החצוצרות, הסרת סיצטות מהשחלות, צריבת נגעים של אנדומטריוזיס ושיקום של חצוצרות חסומות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית