תדירות קיום יחסי מין לצורך כניסה להריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 13:54 | מאת: חיים

שלום, בפורום פריון הגבר לא כל כך עונים אז הנחתי שגם אתם תוכלו לענות על הנושא. אני ואשתי מנסים להכנס להריון. שמעתי כי יש לקיים מגע מיני אחת ליומיים בכדי לאפשר לזרע להתחזק (ולא כל יום). האם יש אמת בטענה זו? מה היא התדירות המומלצת בהנחה כי טיב הזרע הינו בתחומי הנורמה? תודה ושנה טובה.

התדירות המומלצת היא כמובן אישית, בהתאם לנתוני הזרע שלך, כאשר הם נבדקים אחרי יום של התנזרות לעומת בדיקה שנעשית לאחר יומיים של התנזרות. באופן כללי ניתן להמליץ על קיום יחסי מין יומיום, במשך 3-5 ימים, במידה ונעשה מעקב קפדני אחר מועד הביוץ. במידה ומועד הביוץ לא מזוהה בדיוק, ניתן לקיים לאורך כשבוע פעם ביומיים יחסים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית