בעיה בתפקוד הזקיק הצהוב

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/12/2001 | 17:50 | מאת: דנה

פרופסור יקר, בעבר הריתי ללא טיפול אולם ההריון נפסק בשל הפלה. מאז חלפו הרבה מחזורי טיפול והריון שני עדיין לא הושג. בחודשים האחרונים אני מטופלת בזריקות ושמתי לב שהמחזור מגיע כ- 10-11 יום לאחר הזרקת הכוריגון. כשטופלתי באיקקלומין לא נצפתה בעיה כזו והמחזור הגיע כ- 14 יום לאחר הכוריגון. האם יתכן כי הבעיה לכאורה בתפקוד הזקיק הצהוב קיימת רק בתגובה לתרופות מסויימות? האם מתן נרות פרוגסטרון בימים שלאחר הביוץ אמור לפתור את הבעיה? האם יתכן נזק לעובר כתוצאה ממינון גבוה מידי של פרוגסטרון (אני מניחה כי הזקיק הצהוב בכ"ז מפריש כמות מסויימת בנוסף לתרומת הנרות). תודה על תשובותיך, דנה

21/12/2001 | 02:55 | מאת: merav

מצטרפת לאותה הבעיה. ענית לי למטה מהר ועל כך תודה. הפעם הראשונה קיבלתי זריקת כוריגון ובשניה הרופאה העדיפה שהביצית תשתחרר לבד ולא נתנה. (לשאלתך) מה עושים אם גם לאחר טיפול עם תמיכת פרוגסטרון עדיין המחזור הגיע פחות מ-14 יום? תודה שוב

21/12/2001 | 09:15 | מאת: ד"ר מיכה באום

לא ברור האם גם בטיפול באיקאקלומין השתמשת בכוריגון?? מכל מקום סיפורך מחשיד לאי ספיקת הגופיף הצהוב.ניתן להעזר בפרוגסטרון חיצוני .אין עד כה מחקרים שהוכיחו כי הוא מזיק לעוברים/ות . בהצלחה.

21/12/2001 | 16:29 | מאת: דנה

תודה על תשובתך, אכן גם בטיפולי האיקקולמין השתמשתי בכוריגון והמחזור הגיע כעבור 14 יום. כיוון שיש באמתחתי גם הריון טבעי אחד אני מניחה שהבעיה איהנ קיימת בהכרח בכל פעם בה אני מבייצת (כי אחרת כיצד הצלחתי להרות?). האם יתכן כי הבעיה נובעת מהטיפול ואינה קורית בביוצים טבעיים? תודה על סבלנותך, דנה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית