לקראת דרך חדשה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2001 | 12:48 | מאת: המישהי הותיקה

שלום לכם! אני עומדת לפני לידת בתי, שהיא תוצר IVF ויש לי שאלה בנוגע לעתיד: אני בת 38 ולכן לא ארצה להשתהות מידי לפני ההריון הבא. בכוונתי להניק הנקה מלאה עד גיל חצי שנה והנקה חלקית עד גיל שנה ואח"כ לחזור לטיפולים. שאלותי בקשר לזה: האם ההורמונים הניטלים בתהליך ה-IVF עלולים לפגוע באיכות ו/או בכמות החלב? האם פעולת ההנקה עלולה להפריע לפעולת ההורמונים הניטלים בתהליך ה-IVF? ומכאן לשאלה העיקרית: האם ניתן לשלב הנקה עם תהליך ה-IVF ולהפסיק את ההנקה רק לכשיואשר הריון, או שצריך קודם לחדול מלהניק ורק אז לחזור לטיפולים, או שאפשר את דרך האמצע - להניק עד יום לפני השאיבה? שאלה נוספת: מה בקשר להנקה ולשימוש בעוברים מוקפאים? המון תודות מראש

ככלל לא ניתן לעבור טיפולי הפריה חוץ גופית בעת הנקה. זאת משום שרמות האסטרוגן הגבוהות בעת הטיפול פוגעות הן בכמות החלב והן באיכותו. הגיוני יותר להניק כחצי שנה ורק אז לחזור לטיפולים. למרות שבגיל 38 מומלץ לא להשתהות עם הטיפולים, הרי שטוב ומומלץ לתת לגוף תקופה מסוימת "לחזור לעצמו" לאחר הלידה. גם החזרת עוברים מופשרים בעת הנקה מהווה בעיה. מחד לא ניתן להחזיר "במחזור טבעי" את העוברים, מאחר והביוץ הטבעי נוטה להיות מעוכב בעת ההנקה. מאידך הכנה של רירית הרחם להחזרת עוברים מופשרים נעשית עם מתן אסטרוגן, שכאמור פוגע באיכות החלב וכמותו.

15/09/2001 | 15:42 | מאת: המישהי הותיקה

דר' זיידמן, המון תודה וקשה לי להאמין כמה מהר ענית (אני מניחה שזה ישתנה כשהפורום יתחיל להיות עמוס יותר וזה יהיה רק מובן). כעת לשאלת ההבהרה. האם הבנתי נכון שאתה ממליץ לי לשנות מעט מתוכניותי ולא להמשיך להניק עד גיל שנה אלא רק עד גיל מחצית השנה לערך, כי בשל גילי המתקדם הנקה עד גיל שנה עלולה לגרום עיכוב מיותר ולהקשות יותר על כניסתי להריון המיוחל הבא, ומכאן גם שאתה ממליץ שאמתין פחות משנה בין הלידה לחזרה לטיפולים? אם כך הדבר, באיזה גיל של בתי אתה ממליץ לי לחזור לטיפולים? שוב המון תודה מראש

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית