רירית הרחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/12/2001 | 19:23 | מאת: נועה

שלום רב! רציתי בבקשה לשאול, עברתי גרידה ואחריה נוצרו הדבקויות ברחם, עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית, היו הדבקויות מאוד קשות, לא היה לי מחזור והיו כאבי בטן מאוד קשים, לקחתי כמה חודשים פרוגינובה, לפני כמה ימים עברתי שוב הסטרוסקופיה וגילו עדיין הדבקויות אבל יותר קלות שהן הוסרו גם כן, אחרי הפעולה קיבלתי אנטיביוטיקה ולא קיבלתי הורמונים, הרופא טען שאין צורךהאם זה הגיוני? לפני הניתוח הראשון הרירית הייתה רק 3 מ"מ, אחרי הניתוח הראשון היא התעבתה והגיעה ל 5 מ"מ, האם עכשיו אחרי הניתוח השני, ולמרות שהיו הדבקויות קלות בצד ושאר חלל הרחם נראה תקין הרירית עוד תתעבה או שזה ממש לא קשור? איזה טיפולים עוד ניתן לנסות על מנת לעבות את הרירית? אני די מיואשת, האם יש סיכוי במצב כמו שהוא להכנס להריון, האם יש סיכוי שהרירית תתעבה? המון המון תודה על ההתייחסות והמשך שבוע נעים!

במידה וההידבקויות הוסרו, הרי שבהחלט יתכן שרירית הרחם תחזור ותתפתח באופן תקין, דבר שיבוא לידי ביטוי בעובי רירת מרשים יותר. יש לי לא מעט מטופלות עם סיפור זהה לשלך שאכן הצליחו להרות וללדת למרות שרירית הרחם מעולם לא הגיעה לעובי מעל 7 מ"מ. העובדה שהרופא ציין שהחלל נראה תקין בסיום הפעולה מאד מעודדת.

19/12/2001 | 08:12 | מאת: נועה

המון תודה על תשובתך המפורטת! זה מאוד מעודד!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית