מהו פרופיל הורמונלי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/12/2001 | 10:33 | מאת: טלי

שלום רב פרופ' זיידמן, מהו פרופיל הורמונלי? והאם ניתן לגלות באמצעותו בעיות שלא יכלו להתגלות בשיטה אחרת? (צילום רחם, PCT, בדיקות דם לזיהוי ביוץ, מעקבי זקיקים וכו'..)? רוב תודות, טלי

פרופיל הורמונלי הינו קבוצה של בדיקות דם שמשקפות את הפעילות של הבלוטות העיקריות בגוף, כולל בלוטת התריס (הטירואיד), בלוטת יותרת הכליה (האדרנל), בלוטת יותרת המוח (ההיפופיזה) ובלוטות המין, כלומר השחלות. לעתים מתגלה בעזרת בדיקות אלו, שמבוצעות בדרך כלל בימים 3 עד 5 למחזור הוסת, הפרעות שלא אובחנו קודם, למשל יתר תריסיות או רמות פרולקטין גבוהות, שהינן בעלות משמעות רבה להשגת הריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית