ווירוס cmv

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/12/2001 | 22:07 | מאת: שרון

לצוות הרופאים שלום מאחר ונושא הוירוס הזה עלה בשאלות הקודמות אני מעונינת לדעת אם הוא עובר מאדם לאדםכלומר אם זה מדבק מאחר ואני מתכננת הריון והייתה אצלי בבית חברה שהיא בהריון שבבדיקת דם יצא שהיא נושאת ווירוס זה האם אני בבעיה או שהסכנה היא רק לעובר שלה אם כן מה עלי לעשות? תודה מראש . שרון

18/12/2001 | 09:38 | מאת: נטע

היי, אמנם אינני רופאה אבל מאחר ועברתי את כל סיפור ה-CMV להלן מספר תשובות- 1. הוירוס עובר באמצעות רוק או הפרשות (הסכנה היא בדר"כ הידבקות מתינוקות קטנים לאחר החלפת חיתולים, וללא שטיפת ידיים). 2. אם לחברתך ישנם נוגדנים למחלה, יתכן שהיא כבר חלתה במחלה בעבר והיא מחוסנת, אין הדבר אומר שהיא חולה במחלה כעת. 3. נוגדני הוירוס נשארים בגוף (IGM חיובי) זמן רב לאחר סיום המחלה (לא תמיד אבל בדר"כ לוקח בממוצע 3-4 חודשים עד אשר הגוף "נקי"). 4. על מנת להסיר דאגה מליבך - הדבר הפשוט ביותר, ומומלץ לכל אישה המתכננת היריון, לערוך בדיקת דם פשוטה (הפנייה מרופא משפחה) ל- CMV. את תוצאות הבדיקה הרופאה תוכל לאשר לך ולומר לך אם כבר חלית בעבר במחלה או לאו והאם את חולה עכשיו. 5. כ- 80% מהאוכלוסיה חולים במחלה זו, מדובר במשהו שכיח כמו שפעת, הבעיה היחידה עם CMV היא לנשים בהריון (בדר"כ בשליש הראשון להריון) ובעיקר אם מדובר בזיהום ראשוני, אז ישנו סיכון להידבקות העובר במחלה, דבר שעלול להביא למומים קשים בעובר ואף לסיום ההריון. בהצלחה, נטע

19/12/2001 | 18:11 | מאת: שרון

לנטע שלום אני מאד מודה לך על ההסבר עזרת לי מאד .כל טוב שרון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית