סיכויי הריון מצטברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 07:29 | מאת: ענת

שוב שלום, כתבת לאחת השואלות כי סיכויי ההריון מצטברים מטיפול לטיפול. למה אתה מתכוון? הרי אין זיכרון (סטטיסטי - הסתברותי) מחודש לחודש. כל פעם זו ביצית חדשה שאינה "זוכרת" מה היה קודם. האם זה קשור לטיפול עצמו ? האם התכוונת שסטטיסטית אחת ל - X פעמים זה קורה, ולכן כדאי להתמיד? סליחה על הברור הקטנוני, אבל אוספת "סיכויים" שכמוני, היתה חייבת לשאול... תודה

מאחר ובאמת כל חודש יש ביצית חדשה ועל כן סיכויים חדשים, הרי שאם כל חודש יש סיכוי של 20% להרות, הרי שב- 3 מחזורים יש סיכוי מצטבר של כ- 50%. זו הסיבה שההצלחה מגיעה בשיעור גבוה יותר אצל הזוגות "המתמידים" (שזורקים יותר פעמים את "הקוביה"). לצערי זה כמובן לא אומר שהסיכוי המצטבר מגיע בהכרח ל- 100%, כי כמו שהצעת כל חודש הוא אירוע חדש (אם כי לא בלתי תלוי).

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית