שאלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/12/2001 | 16:17 | מאת: ל.י.

שלום פרופ' זיידמן, אודה מראש באם תוכל לענות לי על מספר שאלות המטרידות אותי: משאלות של בנות אחרות בנושא חום השחר הבנתי כי לדעתך מדידת חום השחר לא משקפת הרבה ובכל זאת רציתי לשאול האם לדעתך חום גוף שנשאר בסביבות ה- 37 מעלות באופן רציף מהביוץ יכול לסמן כי היתה הפריה? שאלה נוספת: האם יש איזו שהיא בדיקה שבה אפשר לדעת שהיתה הפריה מלבד ההמתנה לתוצאות? הבנתי שבבדיקת הדם הבאה שאעשה נוכל לראות רק שהיה ביוץ ובעוד שבועיים נראה תוצאות. פשוט חשוב לי לדעת אם היתה לי הפריה שלא נקלטה או שהזרע אינו מפרה?! מצטערת על ריבוי השאלות פשוט הן מאוד חשובות לי. תודה מראש ל.י.

חום השחר לא מהווה מדד מדויק, אך חום גוף שנותר גבוה יכול לרמז על הריון. ניתן לבצע בדיקת דם כבר 8 ימים אחרי מועד ההפריה המשוער, אך כמובן שמומלץ להמתין קצת יותר זמן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית