סימן סובייקטיבי מקורי (?) לביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/09/2001 | 07:25 | מאת: ענת

פרופ' זיידמן שלום וברכה, שאלתי היא כזו: בדרך כלל, מספר דקות לאחר קיום יחסים הרבה מהזרע יוצא החוצה. אני מבינה שזה נורמלי (אגב, האם מה שיוצא החוצה הוא בעיקר נוזל הזרע, או שהוא "סוחב" איתו גם שחיינים?) אולם, שמתי לב (ואולי אני מדמיינת) כי בסביבות הביוץ זה קורה פחות. כלומר, לוקח לזרע זמן לצאת החוצה. האם זה הגיוני? האם יתכן שצוואר הרחם פתוח יותר לקלוט את הזרע? האם זה סימן סובייקטיבי לביוץ? תודה על תשובתך זו, ותודה גם על התשובות הקודמות, ענת

בנוזל שנשפך מהנרתיק יש גם תאי זרע, אבל כמו שאמרתי בתשובה קודמת, זו אחת הסיבות שבזרמה יש עשרות מיליוני תאי זרע, ובאופן נורמלי מיליונים רבים מוצאים את דרכם לרחם עוד בטרם ישפכו מהנרתיק. סביב הביוץ משתנה באופן ניכר הריר שמופרש על ידי הבלוטות שבצוואר הרחם, כמותו עולה וצמיגותו יורדת, כך שצוואר הרחם הופך "ידידותי" לזרע, ולזרע קל לחדור את תעלת צוואר הרחם בדרכו לביצית שבחצוצרה. כך, שלמרות שאני בספק האם לוקח לזרמה פחות זמן סביב הביוץ לצאת מהנרתיק, אין ספק שחל שינוי דרמטי סביב הביוץ בתכונת ההפרשות בנרתיק, ויש נשים שמסוגלות בקלות לזהות על פי ההפרשות (שהופכות מרובות ומימיות) את הימים הפוריים שלהן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית