דיכוי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/12/2001 | 09:38 | מאת: שירי

מה הקריטריונים לבחירת דיכוי ארוך או קצר, האם יש הבדל ביניהם בתוצאות ולמה מתחילים את הדיכוי הארוך ביום ה-21 למחזור. תודה שירי

לפרוטוקול הארוך יש יתרון בכך שהדיכוי מבוקר וצפוי יותר ונימנע הגירוי הישיר לשחלה שמתרחש בפרוטוקול הקצר. לפרוטוקול הקצר יתרון בכך שהוא באמת קצר יותר וניתן בעזרתו לקבל גירוי חזק יותר של השחלה בתגיבה לזריקות. ניתן להתחיל את הפרוטוקול הארוך ביום הראשון או ה- 21 למחזור. מתן של התרופה ביום הראשון למחזור עלול לגרום לגירוי של השחלה והופעת סיצטות. מתן ביום ה- 21 מונע בעיה זו, אך יתכן והדיכוי ינתן כאשר האישה למעשה בהריון (לא נעים אם כי לא מזיק). הרופא בוחר בפרוטוקול העדיף עליו על פי ניסיונו ותגובת האישה לטיפולים קודמים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית